Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Notícies

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Resultats de la recerca per Gastronomia
Resultats: 44

Gastronomia | 24/12/2021

Turisme sostenible: el gran repte del sector

El turisme sostenible se sosté sobre tres pilars fonamentals que cal tenir en compte a l'hora d'elaborar qualsevol estratègia en el sector. Si en falta un de sol, no hi ha sostenibilitat. Parlem dels pilars econòmic, social i mediambiental. En turisme, la prioritat és minimitzar l'impacte sobre el medi ambient, la cultura i les persones, mentre es contribueix a generar ingressos i ocupació a la població local.

Gastronomia | 10/12/2021

Els quatre pilars per millorar els Recursos Humans a l'hostaleria

La manca de personal per treballar a l’hostaleria ha centrat part del debat al sector durant els últims mesos. Amb l'arribada de la vacunació massiva i un estiu en què les vendes s'han recuperat considerablement per a bars, restaurants, cafeteries i la indústria turística en general, s'ha posat en relleu un problema que no és nou, però que ara sí que fa perillar la sostenibilitat de nombrosos negocis. I és que part del personal que abans de la pandèmia treballava a l’hostaleria ha deixat aquest sector i ha marxat a treballar al sector de la logística, en supermercats, etc. on gaudeixen de millors condicions econòmiques i horaris més estables.

Gastronomia | 03/12/2021

Com millorar l'impacte social del teu restaurant?

Cada dia són més les companyies que gestionen els seus negocis tenint en compte l'impacte social que arrosseguen darrere seu. És impensable intentar gestionar un negoci de restauració sense tenir en compte el context social en què s'enquadra i els efectes que el seu desenvolupament tenen sobre l'entorn.

Gastronomia | 29/11/2021

El Districte Cultural i l’Ajuntament impulsen Tapes del Món per unir gastronomia, cultura i creativitat

18 restauradors mostraran L’Hospitalet més multicultural. Durant els 20 dies de la ruta s’organitzaran diverses accions artístiques

De l’1 al 19 de desembre torna Tapes del Món, en format ruta gastronòmica, amb la voluntat de donar visibilitat a les diferents cultures gastronòmiques de la ciutat arrelades als fogons de les cuines de L’Hospitalet. La iniciativa ve acompanyada d’accions artístiques que es desenvoluparan durant la ruta.

Gastronomia | 16/11/2021

Claus per millorar el disseny de la carta del teu restaurant

El disseny de la carta és una de les eines de venda més potents que tens a l'abast del teu restaurant. I, encara que li has de dedicar part del teu temps a reflexionar i provar la millor opció, és gratis. Cap dels elements que apareix a la carta ha de ser casual: la ubicació, l'ordre, la mida, etc. Tota disposició és, precisament, una elecció. En aquest article tractem d’ajudar en la millora del disseny de cartes de restaurants amb algunes claus que funcionen sempre i d’altres que dependran del model de negoci de cadascú. És important recordar per fer correctament la carta del restaurant és bàsic que defineixis molt clarament el teu concepte, l'oferta gastronòmica i a qui va dirigit el teu local. No oblidis que el web de Turisme de l'Hospitalet compta amb un cercador gràcies al qual els clients poden filtrar les preferències gastronòmiques. Allà també et podran trobar els comensals.

Gastronomia | 29/10/2021

Food stylist: Com atraure els teus clients a través de la fotografia del producte?

Fer un plat suculent i apetitós és un dels objectius de qualsevol restaurant, sense deixar de banda el bon sabor de l'elaboració. La fotografia és una eina clau per atraure clients al teu restaurant. L'estilisme gastronòmic és un art que desperta a l'espectador, a través de la vista i cuidant el detall, el desig de tastar el menjar que veu.

La vista és un dels sentits més evolucionats, ens permet copsar i interpretar informació visual sobre llum, color, forma, distància, posició o moviment. És per això que l'expressió de “menges pels ulls” pugui agafar molt de sentit quan parlem de la relació entre la vista i el gust. Segons el llibre de Dana Small, investigadora en Neurologia i Fisiologia del Sabor de la Universitat de Yale, 'El sabor és al cervell' diu que els aspectes visuals com el color, el to, la brillantor o fins i tot l'envàs condicionen el sabor de el menjar.

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!