Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Gastronomia | 27/04/2022

La Primavera de Tapes va servir prop de 18.000 tapes

L’objectiu de la iniciativa és impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat

Els 35 establiments que han participat a la Primavera de Tapes han servit un total de 17.642 tapes durant els quatre dies que s’ha fet aquesta iniciativa. Aquesta xifra ha estat molt semblant a la registrada en les edicions d’abans de la pandèmia, només una mica per sota de la de 2019. Del 21 al 24 d’abril, coincidint amb les Festes de Primavera, bars i restaurants de L’Hospitalet han ofert propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió al preu de 3,50 euros, tapa i consumició.

La Primavera de Tapes obre l’agenda de rutes de tapes, que es fan als barris de la ciutat, amb motiu de les seves festes majors.

Les rutes de tapes proposen a la ciutadania propostes culinàries d’establiments de la ciutat a un preu únic i coincideixen amb les festes majors de cada barri. Aquest any, la principal novetat és la incorporació de Collblanc-la Torrassa. En totes elles hi ha un procés participatiu per triar les tapes més populars, creatives, de qualitat gastronòmica i saborosa. A més, es fan sortejos entre les persones que hi participen.

L’objectiu de la iniciativa, impulsada per la regidoria d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, és impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat, i donar a conèixer la seva àmplia oferta gastronòmica de qualitat.

Un cop tancada la Primavera de Tapes, les rutes de tapes continuaran als barris de Sant Josep, del 19 al 22 de maig; Santa Eulàlia, del 2 al 5 de juny; Can Serra, del 9 al 12 de juny; Collblanc-la Torrassa, del 9 al 12 de juny; Pubilla Cases, del 16 al 19 de juny, i la Florida, del 30 de juny al 3 de juliol.

La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que es fa a tota la ciutat i que aquest any es desenvoluparà de l’1 al 30 de novembre.

Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu “Ciutat de L’Hospitalet”

L’Hotel Renaissance Barcelona Fira va acollir diumenge la 37a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu “Ciutat de L’Hospitalet”. En total va comptar amb 23 participants de 15 escoles i l’assistència d’unes 150 persones.

En aquesta edició, els guanyadors de les diferents categories van ser:
- Iván Cajaraville, de l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona, primer classificat, Premi Memorial Jordi Estadella i Premi “Club del Barman”.
- Paula Monjonell, dels Jesuïtes de Sarrià-Sant Ignasi, segona classificada
- Carles Roca, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, tercer classificat.
- Víctor Romero, de l’Escola d’Hostaleria de Sitges, millor classificat en degustació, Premi Josep María Gotarda Quintilla.
- Alexis Ramón Vizuete, de l’Escola d’Hostaleria Osona-Tona, millor classificat menor de 21 anys.

Els participants van haver d’elaborar i d’explicar un còctel pre-dinner (aperitiu), d’acord amb les bases establertes per la International Bar Association (IBA). Molts dels guanyadors i participants d’edicions anteriors d’aquest concurs han passat a treballar en els millors locals, la qual cosa el referma com un referent del sector a Catalunya.

El Concurs de Cocteleria l’organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!