L’Ajuntament estrena el Sistema d’Intel·ligència Turística de L’Hospitalet (SIT L’H), un visor de dades interactiu amb indicadors de l’activitat turística de L’Hospitalet. El projecte, cofinançat per la Diputació de Barcelona, permet obtenir dades dels últims anys sobre el perfil del turista, de la mobilitat dels visitants, del nivell d’ocupació d’allotjaments, del nombre d’activitats i visitants a congressos i fires, de les iniciatives sostenibles dels allotjaments i de l’activitat esportiva de la ciutat, entre d’altres.
Ciutat | 03/04/2023 12:00:00
Les inscripcions a la XXXVIII edició del Concurs de Cocteleria per a joves professionals “Trofeu Ciutat de l’Hospitalet” estan obertes. S’hi poden inscriure tots els professionals i alumnes d’escoles d’hostaleria i cocteleries d’entre 16 i 27 anys amb un màxim de dos participants per centre formatiu o cocteleria
Gastronomia | 13/03/2023 13:00:00
Els estudis ho demostren: per als professionals d'hostaleria, la manca de personal serà un dels principals reptes per al 2023. A l'enquesta que periòdicament realitza el Club TOP F&B, que agrupa els directors corporatius d'alimentació i begudes d'algunes de les principals cadenes hoteleres d'Espanya, així ho afirmaven els membres. La gestió dels recursos humans i la manca de personal es troba en primer lloc. Fer front a la pujada de preus en les matèries primeres en segon lloc i esdevenir un sector atractiu per als clients.
Gastronomia | 04/01/2023 15:20:00
El 13 de desembre de 2014 va entrar en vigor la nova llei sobre informació d'al·lergògens. Aquella llei donava la possibilitat, mitjançant de cartelería, d'exposar que el restaurant no pot garantir una informació precisa sobre els al·lergògens. Només han passat 8 anys, tanmateix, la situació ara és molt més exigent ja que els clients s'han acostumat a molta més informació i encara que la normativa no és tan estricta, la realitat sí que obliga a informar en detall, de forma escrita, oral o virtual, però informar. Actualment la llei obliga a incloure la menció 'conté', seguida del producte o substància susceptible de provocar una reacció al·lèrgica, és a dir, qualsevol dels 14 al·lergògens, que veurem més endavant, que marca la normativa, encara que continguin només traces.
Gastronomia | 28/12/2022
De manera creixent, durant els darrers anys, s'ha sentit parlar cada cop més de foodtech. Però què és i com ens està afectant? Per començar, el foodtech és com s'anomena l'ús de tecnologies i biotecnologies per generar innovacions que suposin un canvi important en la manera de produir els aliments, però també de processar-los, cuinar-los o distribuir-los. Per tant, el foodtech afecta tota la cadena de valor de la indústria alimentària. Des del sector primari, la ramaderia fins als supermercats i, per descomptat, l'hostaleria.
Gastronomia | 23/12/2022 10:00:00
El context actual obliga el sector hoteler a ser especialment curós perquè la seva gestió s'ajusti als canvis que s'estan produint a nivell social i mundial. L'hostaleria és una indústria molt dinàmica que s'adapta als canvis, les innovacions, els nous conceptes i els gustos dels consumidors. Però ara també cal adaptar-se a una situació externa.
Gastronomia | 20/12/2022 13:00:00
L’Hospitalet de Llobregat és una de les destinacions de turisme esportiu més important de Catalunya. No només les instal·lacions esportives, sinó també alguns hotels de la ciutat, compten amb el certificat de turisme esportiu que atorga l'agència catalana de turisme, estan certificats per allotjar equips i atendre les necessitats específiques dels esportistes que s'hi allotgen.
Esports | 16/12/2022
En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!
A L'Hospitalet, tenim el segell de destinació turística esportiva. I és gràcies a les instal·lacions i serveis d'alta qualitat per fer esport que hi ha a la ciutat.