Autor: Robert Ramos

Què fer

Arts escèniques i música

Auditori Barradas

L’Auditori Barradas és l’espai de la ciutat que acull la temporada professional de música de petit i mig format. L’Auditori incorpora a la programació el suport a la producció local i altres propostes emergents.

RB Just Oliveras 56

934032930

Web

Facebook

Instagram

Escola Municipal de Música - Centre de les Arts

L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts és un nou model d’oferta pública d’educació artística amb la voluntat de projectar un espai on la formació, la creació, la pràctica i la difusió artística interactuïn en el territori.

CR Mig 85

934032940

Web

Facebook

Instagram

Teatre Joventut

El Teatre Joventut és l’espai municipal que acull la temporada professional de teatre, música i dansa així com altres activitats d’arts escèniques. Disposa de dues sales especialitzades segons el contingut i el format de l’espectacle que s’hi programa.

C. Joventut 10

934036990

Web

Facebook

Patrimoni

Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia


L’Harmonia és seu permanent de la col·lecció municipal d’art de la ciutat, que forma part del fons del Museu de l’Hospitalet, juntament amb Casa Espanya, dedicat principalment a la història i Can Riera, especialitzada en memòria històrica i democràtica.

La presència d’aquests tres immobles al carrer Xipreret converteixen aquest carrer en el pol central de la difusió del patrimoni local a la ciutat.
 

PL Josep Bordonau i Balaguer 6

934036399,934036110

Web

Facebook

Instagram

Autor: Façana del museu.Vista 1

Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya

La Casa Espanya és seu permanent del Museu de l’Hospitalet, dedicat principalment a la història de la ciutat, juntament amb l’Harmonia dedicada al fons d’art que forma part del fons del Museu de l’Hospitalet i Can Riera, especialitzada en memòria històrica i democràtica.

Casa Espanya acull les exposicions estables “L’Hospitalet, un indret, una història” i “L’Hospitalet i la memòria democràtica". 

C. Joan Pallarès 38

934036113

Web

Facebook

Instagram

Arts visuals i/o exposicions

Autor: Adrià Goula

Centre d'Art Tecla Sala

Visites guiades a l'antiga fàbrica Tecla Sala, avui centre cultural que acull el Centre d'Art, la Biblioteca Central, el TPK – Art i Pensament Contemporani, el Centre d'Estudis de L'Hospitalet (CEL'H) i la Fundació Arranz-Bravo. Reserva prèvia a: cultura.museu@l-h.cat
Idiomes: català, castellà, anglès, francès.

AV Josep Tarradellas i Joan 44

934032620

Web

Facebook

Instagram

Fundació Arranz-Bravo

La Fundació Arranz-Bravo és un espai d’art contemporani a L’Hospitalet que té el doble objectiu de difondre l’art del pintor Eduard Arranz-Bravo (Barcelona, 1941) i promocionar la jove creació contemporània.

AV Josep Tarradellas i Joan 44

932600268

Web

Facebook

Instagram

Activitats culturals

 • Biblioteca Can Sumarro

  Ubicada en una antiga masia del S.XVI i envoltada per jardins,  Can Sumarro dona els seus serveis al Districte I de la ciutat.

  Amb dos edificis diferenciats, l’antiga casa de pagès i la pallissa, on ara es troben l’espai per adults i l’espai infantil, és un referent de la vida cultural i d’oci a L’Hospitalet Centre.

  Destaca el seu fons especialitzat en cinema espanyol i els cicles d’activitats programats a l’exterior.

 • Biblioteca Central Tecla Sala

  Les portes de la biblioteca Tecla Sala s’obriren al públic per primera vegada, el 17 de desembre del 2000, en l’edifici de l’antiga fàbrica de fils Tecla Sala. El seu interès per l’edifici singular que l’acull està al mateix nivell que per les col·leccions que allotja:

  La Biblioteca Central Tecla Sala és la biblioteca pública amb el fons especialitzat de còmic, actual i antic, més important d’Espanya. La donació de la col·lecció particular de Pasqüal Giner ha estat mantinguda durant anys amb nombroses aportacions d’arreu de la província, fins superar els 30.000 exemplars.

  Per una altra banda, des de l’any 2006, en col·laboració amb la Societat de Blues de Barcelona, es va crear el Fons de Blues. L’activitat diversa, amb concerts, presentacions de llibres, exposicions,... de foment de la música negra, les arrels, i els orígens socials de la música blues li ha conferit el reconeixement de la European Union Blues, com a biblioteca del blues. Actualment, el seu Fons de Blues supera els 6.000 exemplars.

  A més a més, l’esperit de biblioteca pública es manté amb una clara vocació de foment de la lectura en l’entorn més immediat: la ciutat de L’Hospitalet. La seva activitat de reconeixement del talent creatiu i de promoció dels autors locals, dels que es celebra una trobada bianual als voltants de Sant Jordi, la Festa del Llibre. La biblioteca també manté una col·lecció única de llibres sobre la història de la ciutat publicats al llarg dels anys, que parlen tant de la ciutat com de la seva gent.

  La biblioteca Tecla Sala esdevé així un espai acollidor i singular per a visitants i turistes que volen gaudir de la cultura popular i conèixer una mica millor la ciutat a través dels seus llibres.

 • Biblioteca de Bellvitge

  La Biblioteca de Bellvitge és la biblioteca del districte de Bellvitge i El Gornal.

 • Biblioteca Josep Janés

  La Biblioteca Josep Janés és la biblioteca del districte Collblanc- La Torrassa.

 • Biblioteca la Bòbila

  La Biblioteca La Bòbila forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de l'Hospitalet de Llobregat i està situada a la Plaça de la Bòbila

 • Biblioteca la Florida

  La biblioteca la Florida és una biblioteca de proximitat que forma part de Biblioteques de l’Hospitalet i de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Dóna servei als barris de la Florida i les Planes. Es va inaugurar després de la seva remodelació el 23 d’abril del 2001 i està situada a sobre d’un Casal d’avis. La superfície de la biblioteca, d’una sola planta, es distribueix en quatre espais diferenciats: una zona d’accés, sala d’adults i sala infantil.

  La nostra missió és la d’acollir amb igualtat d’accés a totes les persones, per tal de crear i consolidar hàbits lectors, fomentar l’autoaprenentatge i la formació al llarg de la vida a través dels nostres fons, donar possibilitats pel desenvolupament creatiu, fomentar el diàleg intercultural, afavorir la diversitat cultural i donar suport als programes i activitats d’alfabetització.

 • Biblioteca Plaça Europa

  La Biblioteca Plaça Europa és la darrera biblioteca en incorporar-se a Biblioteques de L'Hospitalet, inaugurada el maig del 2010. Projectada per l'arquitecte Eduard Calafell, es troba en un edifici de nova construcció entre els barris de Santa Eulàlia i el Gornal, i rep el mateix nom que la zona on es troba ubicada: Plaça d'Europa. La biblioteca passa a formar part de l'entramat cultural, social i comercial de la zona, integrant-se en el conjunt d'escoles, entitats, centres comercials, oficines i nous habitatges.

  La Biblioteca Plaça d'Europa conviu al mateix edifici amb una llar d'infants ("La casa dels contes") i un hotel d'entitats. Els espais estan distribuïts en una única planta de 963 m2, a més d'un petit jardí. El vestíbul, la zona de préstec, la secció d'adults i el servei d'internet es distribueixen en un espai diàfan mentre que la secció infantil i la sala multimèdia ocupen uns espais aïllats de la resta de zones.

 • Centre Cultural Bellvitge-Gornal

  El Centre Cultural Bellvitge Gornal és un equipament cultural, adscrit al districte VI, que té com a objectius la formació d'aprenentatges relacionats amb les noves tecnologies, les arts, la salut i l'oci. També és l'espai on prenen forma diversos projectes relacionats amb la música, el teatre, la dansa, la imatge, la literatura i les arts plàstiques.

 • Centre Cultural Collblanc-La Torrassa

  El Centre Cultural Collblanc - La Torrassa és un equipament municipal d’acció sociocultural. Els seus objectius són la formació, difusió i creació d’experiències en el marc de les arts escèniques i plàstiques, així com la relació social i el diàleg amb el teixit ciutadà. La música en viu, la cessió d’espais a entitats i a companyies residents, els tallers i cursos de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements, i l’activitat al carrer són els elements més característics d’aquest equipament.

 • Centre Cultural la Bòbila

  El Centre Cultural la Bòbila és un centre municipal de proximitat per a la dinamització cultural del territori mitjançant una programació cultural diversa, el suport a les entitats i la participació en les activitats festives del territori.

 • Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

  Visites guiades a l'antiga fàbrica Tecla Sala, avui centre cultural que acull el Centre d'Art, la Biblioteca Central, el TPK – Art i Pensament Contemporani, el Centre d'Estudis de L'Hospitalet (CEL'H) i la Fundació Arranz-Bravo. Reserva prèvia a: cultura.museu@l-h.cat
  Idiomes: català, castellà, anglès, francès.

 • Centre Cultural Sanfeliu

  El Centre Cultural Sanfeliu és un equipament cultural polivalent, de titularitat municipal, adscrit a la regidoria del districte 1, que té com a objectiu genèric la dinamització cultural del territori. Ofereix un ampli ventall de propostes de formació i difusió en diferents àmbits: arts visuals i escèniques, música, millora de la qualitat de vida, etc.

  En el centre conviuen les iniciatives endegades pel mateix equip, amb les que proposen o hi realitzen diverses entitats del barri, esdevenint un espai viu d’activitat cultural oberta a la ciutadania.

 • Centre Cultural Sant Josep

  El Centre Cultural Sant Josep és un equipament municipal, adscrit al districte 1, que té com a objectiu genèric la dinamització cultural del territori, aquest objectiu que es pot concretar en tres grans línies de treball: oferir una programació cultural de base, adequada a les necessitats de l’entorn i compensada amb les iniciatives de la societat civil, tant de formació i difusió, com de suport a la creació; donar suport a les entitats en el desenvolupament de les seves activitats culturals i participar en el cicle festiu.

 • Centre Cultural Santa Eulália de José María García-Calvillo

  El Centre Cultural Santa Eulàlia és l’hereu de l’antiga Aula de Cultura de Santa Eulàlia i està adscrit a la regidoria del  Districte III, que té com a objectiu genèric la dinamització cultural del territori.

  Ofereix un ampli ventall de propostes de formació i difusió en diferents àmbits: arts visuals i escèniques, música, millora de la qualitat de vida, etc.

  En el Centre conviuen les iniciatives endegades pel mateix equip, amb les que proposen o hi realitzen diverses entitats del barri, esdevenint un espai viu d’activitat cultural oberta a la ciutadania.

 • Centre Municipal la Florida - Ana Díaz Rico

  El Centre Municipal Florida Ana Díaz Rico s’inaugura el 19 de gener de 2013. Rep el nom de la històrica veïna  membre de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri. És un equipament a on es duen a terme una gran diversitat d’activitats culturals impulsades per la mateixa administració local, les entitats del territori i els i les veïnes.

  Situat a peu de plaça, esdevé un servei de proximitat. L’equipament consta de quatre sales per a activitats, així com d’una sala insonoritzada destinada a la pràctica musical. Aquestes són algunes de les activitats regulars que es duen a terme: cursos d’informàtica, cursos d’alfabetització, taller de guitarra flamenca, tallers de manualitats, cicles de cinema, activitats de moviment i consciència corporal, conversa en català, laboratori editorial, taller de ràdio comunitària, residències musicals, espai familiar. També s’hi duen a terme activitats puntuals com xerrades, els consells de districte, i les celebracions populars (carnestoltes, festes del barri).

 • Torre Barrina. Experiències d'Innovació social.

  Torre Barrina, a més de centre municipal de creació multimèdia de L'Hospitalet, és el motor de la innovació social de la ciutat. És un espai obert i inclusió que promou i acompanya l'evolució de qualsevol projecte ciutadà que, mitjançant l'experimentació, la creativitat i la tecnologia, s'orienti a tenir més impacte social. És un equipament extraordinari que persegueix impulsar processos d'innovació ciutadana que esdevinguin part de l'ecosistema cultural, social i econòmic de la ciutat.

MAPA - Descobreix la nostra ciutat
L'H MAPA!
 • Allotjaments
 • Instal·lacions esportives
 • Recintes firals
 • Restaurants
 • Compres
 • Equipaments d'art i cultura
 • Espais singulars
 • Llocs d'oci