Autor: Robert Ramos

Què fer

Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L'Hospitalet

Carrer Xipreret

Carrer Xipreret

És el carrer que millor conserva el caràcter típic de les edificacions tradicionals de la ciutat. En ell es troben la casa Espanya i l'Harmonia, grans casals renaixentistes on van habitar antigues nissagues hospitalenques i, actualment, seus del Museu de L'Hospitalet. Al seu costat trobem altres edificis singulars com can Riera, masia del segle XVII,  la casa dels Finestrals Gòtics o la Talaia que, al costat d'altres edificis com ca n'Oliver ajuden a conformar un paisatge urbà absolutament insòlit en el conjunt de la ciutat.

Autor: Adrià Goula

Centre Cultural Tecla Sala

AV Josep Tarradellas i Joan 44

L'antiga fàbrica tèxtil Tecla Sala és un gran edifici d'estil manxesterià de totxo vist que representa un dels grans centres culturals no tan sols de la ciutat sinó de tot l'àmbit metropolità. Es troba ubicat al costat d'un antic salt del canal de la Infanta que va donar energia des de mitjan segle XIX a un molí paperer, integrat posteriorment dins el recinte de la fàbrica tèxtil. Actualment s'hi ubica la Biblioteca Central de la ciutat, així com el Centre d'Art i espais de referència artística i cultural com la Fundació Arranz Bravo o el taller de Pubilla Cases (TPK).

Autor: Paco Largo

Jardins de Can Sumarro

Carrer de Barcelona, 130

Pertanyen a una masia del segle XVI que ara és una biblioteca de la ciutat. De cara al bon temps, s'hi fan moltes activitats culturals: dansa, teatre, música...

Autor: Paco Largo

Plaça de Josep Bordonau i Balaguer

Plaça de Josep Bordonau i Balaguer, 1

És un viatge als orígens de L'Hospitalet, una petita plaça a la part inferior del carrer del Xipreret. Hi ha la Talaia (una torre de defensa del segle XVI), l'Harmonia (un casal  renaixentista, avui part del Museu de L'Hospitalet) i fins i tot un safareig que usaven antigament els veïns del carrer.

Plaça de l'Ajuntament

Plaça de l'Ajuntament 1

La plaça de l'Ajuntament és un agradable espai on podem veure l'església parroquial reconstruïda després de la Guerra Civil (les restes artístiques de l'antiga es poden veure al Museu de L'Hospitalet). També presideix l'espai l'edifici de l'Ajuntament, construït a finals del segle XIX mercès a la deixa testamentària del Massó de família hospitalenca Sr. Rossend Arús. Es tracta d'un edifici singular que representa la seu del poder polític de la ciutat. Tanca la plaça el gran edifici de la dècada de 1950 amb una formalització arquitectònica clàssica típica d'aquell moment.

Autor: Paco Largo

Plaça del Repartidor

Plaça del Repartidor

Espai emblemàtic sorgit a finals del segle XIX on arribava l'aigua potable a L'Hospitalet des d'una mina d'Esplugues i des d'on es repartia a la resta de fonts de la ciutat. Actualment destaquen l'edifici de Correus, un dels millors exemples d'edifici d'estil noucentista a la ciutat. Va ser inaugurat l'any 1927 per la Reina i actualment acull una escola d'hostaleria. L'altre edifici interessant, des d'un punt de vista  arquitectònic, ubicat a la plaça és el xalet Ysern, actualment comissària de policia. Es tracta d'una edificació racionalista molt senzilla però alhora acurada. Dona la casualitat que els dos edificis (tan diferents) van ser dissenyats pel mateix arquitecte: Ramon Puig Gairalt.

MAPA - Descobreix la nostra ciutat
L'H MAPA!
  • Allotjaments
  • Instal·lacions esportives
  • Recintes firals
  • Restaurants
  • Compres
  • Equipaments d'art i cultura
  • Espais singulars
  • Llocs d'oci