Biblioteca Central Tecla Sala

Equipament cultural

Descripció

Les portes de la biblioteca Tecla Sala s’obriren al públic per primera vegada, el 17 de desembre del 2000, en l’edifici de l’antiga fàbrica de fils Tecla Sala. El seu interès per l’edifici singular que l’acull està al mateix nivell que per les col·leccions que allotja:

La Biblioteca Central Tecla Sala és la biblioteca pública amb el fons especialitzat de còmic, actual i antic, més important d’Espanya. La donació de la col·lecció particular de Pasqüal Giner ha estat mantinguda durant anys amb nombroses aportacions d’arreu de la província, fins superar els 30.000 exemplars.

Per una altra banda, des de l’any 2006, en col·laboració amb la Societat de Blues de Barcelona, es va crear el Fons de Blues. L’activitat diversa, amb concerts, presentacions de llibres, exposicions,... de foment de la música negra, les arrels, i els orígens socials de la música blues li ha conferit el reconeixement de la European Union Blues, com a biblioteca del blues. Actualment, el seu Fons de Blues supera els 6.000 exemplars.

A més a més, l’esperit de biblioteca pública es manté amb una clara vocació de foment de la lectura en l’entorn més immediat: la ciutat de L’Hospitalet. La seva activitat de reconeixement del talent creatiu i de promoció dels autors locals, dels que es celebra una trobada bianual als voltants de Sant Jordi, la Festa del Llibre. La biblioteca també manté una col·lecció única de llibres sobre la història de la ciutat publicats al llarg dels anys, que parlen tant de la ciutat com de la seva gent.

La biblioteca Tecla Sala esdevé així un espai acollidor i singular per a visitants i turistes que volen gaudir de la cultura popular i conèixer una mica millor la ciutat a través dels seus llibres.

Horaris

Dilluns: de 15:30 a 20:30 hores
De dimarts a divendres: de 9 a 20:30 hores

Dissabte: de 10 a 14 h i de 15 a 20 hores

Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

Festius tancat

Transports públics

Metro:
L1, L9s, L10s

Autobusos:
LH1, LH2, M12, L16, L52, L82, L85, N2, N13

Tren:
R1, R3, R4, Regional

Tram:
T1, T2, T3

Mapa