Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Esports | 20/09/2021

Torna la Cursa Nocturna de L’Hospitalet

La Cursa Nocturna manté el seu esperit solidari i aquest any es dedica a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

Després del parèntesi de 2020, el 9 d’octubre, a les 20 hores, torna als carrers de la ciutat la Cursa Nocturna de L’Hospitalet, adaptada a les mesures de seguretat i higiene davant la Covid i amb l’eslògan “Desig de nocturna”. Així, entre d’altres, destaca que només hi haurà un circuit, el de 5 quilòmetres, i que al finalitzar la cursa es lliuraran les medalles, però no es farà cap altra activitat més. Aquesta edició vol marcar un retrobament amb l’activitat esportiva al carrer, mantenint totes les mesures de prevenció contra la Covid.

Aquest matí s’ha fet la presentació de la prova amb la presència del tinent d’alcaldia de Planificació Estratègica i Econòmica, Joventut i Esports, Francesc Josep Belver, i la regidora adjunta d’Esports, Maite Revilla.

La Cursa Nocturna, que arriba a l’onzena edició, manté el seu esperit solidari i aquest any es dedica a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). L’organització de la prova aporta a l’entitat un euro per cada inscripció. A més, qualsevol persona pot fer una aportació a través del “Dorsal 0”.

Es tracta d’una prova lúdica i esportiva oberta a tothom a partir dels 14 anys. La inscripció es pot fer fins al mateix dia de la prova o quan s’arribi al màxim de participants, a través del web https://cursanocturnalh.cat/ (fins al dia de la Cursa) i presencialment al Poliesportiu Municipal de Bellvitge Sergio Manzano o al Poliesportiu Municipal del Centre Marcel·lí Maneja (fins al dimarts 5 d’octubre). Els preus de la inscripció, a partir d’11 euros, varien en funció de si es disposa de xip o no.

La prioritat d’aquesta edició és garantir la seguretat dels corredors i de les corredores, membres de l’organització i públic assistent. És per això que la sortida, com sempre a la plaça d’Europa, es farà de manera esglaonada, a través de diverses franges de sortida consecutives, amb la finalitat de poder mantenir distanciament físic entre participants. És per això que s’ha hagut de modificar el circuit habitual per tal d’adaptar-lo a la sortida esglaonada dels corredors i corredores. És un recorregut planer, amable i assequible a tot tipus d’esportistes.

En aquesta edició, el color de la samarreta s’ha triat en un procés participatiu a través del compte d’Instagram de la Cursa. Les persones inscrites podran recollir el dorsal, la samarreta oficial i la bossa durant la Fira del Corredor que es farà entre el 8 i el 9 d’octubre al Centre Comercial Granvia 2. Els corredors i les corredores tenen l’opció de participar en sessions prèvies d’entrenament que es faran els dies 22 i 29 de setembre, a les 19.45 hores, al Centre Comercial Granvia 2. 

Fins a l’edició de 2019, la Cursa Nocturna s’ha fet sempre coincidint amb les Festes de Primavera amb dos circuits: de 5 i de 10 quilòmetres. Acabada la competició, es feia un acte popular amb degustació d’un plat cuinat, actuacions musicals, tallers, etc. que tornaran quan passi la situació d’emergència sanitària.

La Cursa Nocturna de L’Hospitalet l’organitza l’Ajuntament de la ciutat, amb la col·laboració del Centre Comercial Granvia 2, Autovivo i Aedas Homes, el diari Sport (mitjà de comunicació oficial), Decathlon, Aigües de Barcelona i Tandem Projects (direcció tècnica).

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!