Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Culture | 08/10/2021

La ciència puja a l’escenari de l’Auditori Barradas per demostrar que és tot un espectacle

Del 13 al 17 d’octubre s’ofereixen cinc muntatges escènics per explicar conceptes científics de forma amena i divertida

La ciència no és avorrida ni exclusivament destinada als experts, dues premisses molt presents en el cicle “Ciència a escena”, un petit festival de muntatges escènics destinat a explicar conceptes científics de forma amena i divertida. Organitzat per Pessics de Ciència, els espectacles tindran lloc del 13 al 17 d’octubre a l’Auditori Barradas.

La dansa, la poesia i la música serviran per representar el món de les nanopartícules i explicar com es comporten, amb la complicitat del públic, que podrà interactuar gràcies a les tecnologies mòbils dissenyades pel grup NanoCaedre per a la representació.

A través de la realitat augmentada, el doctor Héctor Zapata explicarà com funciona l’energia nuclear, com es produeix la fusió i la fissió nuclear a la natura i com l’ésser humà les ha recreat per a tota mena de finalitats, des de les bombes atòmiques fins als reactors nuclears.

El matemàtic Sergio Belmonte demostrarà que les matemàtiques tenen molt a veure amb la màgia, descobrirà la connexió entre aquestes dues disciplines aparentment tan distants i com es poden aplicar les matemàtiques per crear efectes màgics.

El divulgador científic Dani Jiménez ensenyarà les etapes del cicle de l’aigua de manera espectacular per incidir en la importància de mantenir les aigües netes i fer-ne un ús responsable.

Finalment, els titelles de la companyia del Príncep Totilau parlaran de l’aparició de la vida a la Terra, des de la gran explosió del big bang fins a l’aparició de l’ésser humà.

Tots els espectacles tenen entrada lliure fins esgotar les localitats.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!