Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Gastronomia | 29/11/2023 14:45:00

Promoció Econòmica i Turisme

L’Hospitalet tanca les rutes gastronòmiques amb un 27% més de tapes venudes que el 2022

La 9a edició de la ruta A la tardor, platillos! ha venut 8.147 platillos.

La 9a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! va acabar diumenge amb 8.147 platillos venuts, la segona xifra més alta de totes les edicions després de la de l’any anterior (8.652 platillos).

Del 2 al 26 de novembre, hi han participat 31 establiments, entre bars, restaurants i cocteleries, amb propostes originals de cuina de temporada, tradicional o creativa, una xifra rècord de participació des de la creació de la ruta el 2014.

L’11 de desembre, al vestíbul de Gornal Activa, es lliuraran els premis als millors platillos de la ruta. Un jurat professional, del qual forma part el padrí de la ruta, Oriol Casals, xef i copropietari del restaurant Teòric, decidirà els guardons al Platillo més saborós, el Platillo més creatiu i el Platillo de millor qualitat gastronòmica.

Pel que fa a l’última categoria, el Platillo de L’Hospitalet, és escollida pels ciutadans. Cada establiment disposava d’una urna perquè els comensals votessin el seu platillo preferit,  i entre tots els participants, se sortejaran diferents premis oferts per les empreses col·laboradores de la ruta.


Les vuit rutes gastronòmiques venen un 27% més de tapes que el 2022

A la tardor, Platillos! tanca la programació de vuit rutes gastronòmiques de la ciutat d’aquest any: la Primavera de Tapes, que té lloc durant les festes de Primavera, i sis rutes gastronòmiques, que coincideixen amb les festes majors dels barris.

Durant totes les rutes gastronòmiques, s’han servit 50.132 tapes, un 27,75% més que l’any anterior (39.241 tapes) i hi han participat 110 propostes de bars i restaurants de la ciutat. A la Primavera de Tapes van participar-hi 32 establiments de tota la ciutat que van servir 29.645 tapes, un rècord històric.

Les rutes gastronòmiques estan impulsades per l’Ajuntament de L’Hospitalet en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el blog “L’Hospitalet Gastronòmic”. S’emmarquen en els projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic, també amb l’objectiu de promoure i apropar l’oferta gastronòmica de qualitat a visitants i a la ciutadania de L’Hospitalet.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!