Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Hotels | 28/01/2021

L'emblemàtic edifici de la Vanguard donarà pas a un hotel de tres estrelles

L'Ajuntament ha aprovat avui la requalificació de el secto/r al barri de Santa Eulàlia on també es construiran 130 pisos. Notícia publicada a "El Far" el dia 28/01/2021.

Un dels edificis més emblemàtics de L'Hospitalet, el de la Vanguard, antiga fàbrica de televisors i ràdios, es reconvertirà finalment en un hotel de tres estrelles que sumarà entre 170 i 200 habitacions. S'ubicarà a l'espai d'oficines amb façana al carrer Santa Eulàlia, en un projecte arquitectònic de rehabilitació que respectarà el seu aspecte original de la dècada dels 60.

L'Ajuntament de L'Hospitalet ha aprovat avui la modificació de planejament del sector de la Vanguard per permetre, en terreny qualificat com industrial, no només l'ús hoteler en les antigues oficines, tancades des de fa més d'una dècada, sinó també la futura construcció de 130 habitatges a les instal·lacions fabrils del complex, situades darrere de les oficines, així com d'un nou equipament municipal que donarà servei a al barri de Santa Eulàlia.

La modificació de planejament afecta un solar de 12.000 m2 delimitat pel carrer Santa Eulàlia, l'avinguda Vilanova i el carrer Carrasco i Formiguera i en el qual el 80% està ocupat per les instal·lacions de l'antiga fàbrica.

La cadena berlinesa de hostels A & O, la més important d'Europa en aquesta tipologia d'oferta hotelera, va adquirir al març de 2019 l'edifici d'oficines de L'Hospitalet amb la intenció d'aixecar un macro-alberg amb 750 llits, però l'Ajuntament de L'Hospitalet es va mostrar llavors reticent a donar el vistiplau a un projecte que no concordava amb el model de ciutat ni amb el pla hoteler del municipi.

L'anunci del projecte del macro-alberg va aixecar les crítiques també dels grups de l'oposició a l'Ajuntament, que ho veien incompatible amb un creixement sostenible de el sector turístic en un municipi amenaçat de forma endèmica per la problemàtica de l'expansió dels pisos turístics i l'expulsió dels veïns dels seus barris per la pressió que exerceix la propera Barcelona.

Finalment la cadena alemanya, que apostava des de fa anys per aquesta ubicació estratègica, a escassos metres del futur intercanviador de transport públic de la Torrassa, s'ha vist obligada a modificar el projecte i a optar per un hotel convencional de 3 estrelles que sumarà entre 170 i 200 habitacions.

D'altra banda, la propietària de el terreny, Renta Corporación Real Estate SA, serà l'encarregada de promoure 130 habitatges on ara es troba l'antic edifici industrial i amb façana al carrer Carrasco i Formiguera, que serà enderrocada.

Del conjunt d'habitatges, 70 seran de renda lliure i 60 protegides (la meitat de compra i l'altra meitat de lloguer, tal com estableix la nova normativa).

En el sector també es destina una pastilla de terreny, sobre el carrer Santa Eulàlia tocant amb la prolongació de l'avinguda Vilanova, per a la construcció d'un equipament de 1.300 m2 per al barri que serà cedit a l'Ajuntament i que es situaria a tocar del Tecla Sala, amb la que estarà més ben comunicat en un futur quan s'aconsegueixi el tan anhelat soterrament de les vies de tren.

En el sector també es reserven 2.650 m2 de terreny que es destinaran a zona verda. Es configuraran a més nous vials de servei, un d'ells paral·lel al carrer Carrasco i Formiguera, que separarà el futur hotel de al solar de l'equipament.

Segons ha confirmat a ELFAR.CAT el gerent de l'Agència de Desenvolupament Urbà (ADU) de L'Hospitalet, Antoni Nogués, després de l'aprovació inicial en el ple i en espera de la seva aprovació definitiva i de el vistiplau per part de la Generalitat, la modificació del sector es preveu en dues fases.

En la primera es duria a terme la remodelació de l'edifici d'oficines de la Vanguard per adaptar-lo a l'ús hoteler. Segons Nogués, "el planejament hauria d'estar aprovat definitivament aquest any, i l'any que ve podrien començar les obres de l'hotel".

En una fase posterior s'iniciarien les obres de construcció de les futures vivendes, ja que en l'actualitat encara queden activitats en espais llogats a l'edifici industrial, com és el cas de l'operadora de telefonia Orange, que té instal·lat un node de telecomunicacions. Nogués calcula que la construcció dels pisos s'iniciaria entre 2024 i 2025.

L'aprovació inicial de la modificació de planejament al sector de la Vanguard s'ha aprovat amb els vots a favor de PSC, l'abstenció de PP i el vot en contra d'ERC, l'Hospitalet En Comu Podem i Cs.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!