Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Esports | 06/10/2021

Tot a punt per a la Cursa Nocturna de L’Hospitalet

La Cursa Nocturna manté el seu esperit solidari i aquest any es dedica a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC)

Aquest dissabte, 9 d’octubre, l’esport torna als carrers de L’Hospitalet amb una nova edició de la Cursa Nocturna, una convocatòria oberta a tothom a partir de 14 anys. L’alcaldessa, Núria Marín, donarà el tret de sortida de l’11a edició a les 20 hores, a la plaça d’Europa.

Fins ara, s’han inscrit a la prova 2.300 persones. La inscripció es pot fer fins al mateix dia de la cursa o quan s’arribi al màxim de participants, a través del web cursanocturnalh.cat/. Els preus de la inscripció, a partir d’11 euros, varien en funció de si es disposa de xip o no.

Aquesta edició, la Nocturna de L’Hospitalet comptarà amb 110 persones voluntàries que han respost a la crida de l’organització per col·laborar en l’esdeveniment.

Després del parèntesi de 2020, la Cursa Nocturna de L’Hospitalet torna adaptada a les mesures de seguretat i higiene davant la Covid i amb l’eslògan “Desig de nocturna”. Així, entre d’altres, destaca que només hi haurà un circuit, el de 5 quilòmetres, i que al finalitzar la cursa es lliuraran les medalles, però no es farà cap altra activitat més. Aquesta edició vol marcar un retrobament amb l’activitat esportiva al carrer, mantenint totes les mesures de prevenció contra la Covid.

La Cursa Nocturna manté el seu esperit solidari i aquest any es dedica a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). L’organització de la prova aporta a l’entitat un euro per cada inscripció. A més, qualsevol persona pot fer una aportació a través del “Dorsal 0”.

La prioritat d’aquesta edició és garantir la seguretat dels corredors i de les corredores, membres de l’organització i públic assistent. És per això que la sortida, com sempre a la plaça d’Europa, es farà de manera esglaonada, a través de diverses franges de sortida consecutives, amb la finalitat de poder mantenir distanciament físic entre participants. El circuit habitual s’ha hagut d’adaptar a la sortida esglaonada dels corredors i corredores. És un recorregut planer, amable i assequible a tot tipus d’esportistes.

En aquesta edició, el color de la samarreta s’ha triat en un procés participatiu a través del compte d’Instagram de la Cursa. Les persones inscrites podran recollir el dorsal, la samarreta oficial i la bossa durant la Fira del Corredor que es farà entre el 8 i el 9 d’octubre al Centre Comercial Granvia 2. Els corredors i les corredores han pogut participar de sessions prèvies d’entrenament que s’han fet a la plaça d’Europa.

Fins a l’edició de 2019, la Cursa Nocturna s’ha fet sempre coincidint amb les Festes de Primavera amb dos circuits: de 5 i de 10 quilòmetres. Acabada la competició, es feia un acte popular amb degustació d’un plat cuinat, actuacions musicals, tallers, etc. que tornaran quan passi la situació d’emergència sanitària.

La Cursa Nocturna de L’Hospitalet l’organitza l’Ajuntament de la ciutat, amb la col·laboració del Centre Comercial Granvia 2, Autovivo i Aedas Homes, el diari Sport (mitjà de comunicació oficial), Decathlon, Aigües de Barcelona i Tandem Projects (direcció tècnica).

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!