Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Ciutat | 16/12/2021

Instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a les cobertes d’11 escoles de L’Hospitalet

En el marc de les inversions que l’AMB realitza en instal·lacions solars en el mandat 2019-2023. Les escoles són a l’epicentre de la lluita contra el canvi climàtic i encapçalen les accions per fer realitat la transició energètica a L’Hospitalet

Amb l’horitzó de 2023, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) instal·larà plaques fotovoltaiques per a autoconsum a les cobertes d’11 escoles de la ciutat, en el marc del Pla de Sostenibilitat Ambiental i el Pla Clima i Energia 2030, que té com a objectiu la reducció d’emissions, l’eficiència energètica i la incorporació de fons d’energia renovables als municipis. El regidor d'Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Cristian Alcázar, i el vicepresident d’Ecologia de l’AMB, Eloi Badia, han presentat aquest matí aquestes inversions a la coberta de la Farga, que ja compta amb una instal·lació solar fotovoltaica.

L’entitat supramunicipal realitza una inversió de 26 milions d’euros en instal·lacions fotovoltaiques, amb més de 215 instal·lacions als 36 municipis metropolitans, entre ells L’Hospitalet, amb l’objectiu d’accelerar la transició energètica dels municipis metropolitans facilitant el consum d’energia verda, local, 100% neta i renovable. D’aquestes, onze instal·lacions aniran a les cobertes d’escoles públiques de L’Hospitalet, amb una inversió de 1,1 milions d’euros. Les plaques aportaran el subministrament necessari per al seu consum elèctric, que podran estar energèticament autogestionats, i suposarà un estalvi de 8.000 euros a l’any per escola.

Els centres on s’instal·laran les plaques són: Escola Pablo Neruda, Escola La Marina, Escola FredericM Mistral, Escola la Carpa, Escola Prat de la Manta, Escola Busquets i Puset, Escola Joaquim Ruyra, Escola Màrius Torres, Escola Menéndez Pidal, Escola Josep Maria Folch i Torres i Escola Santiago Ramón i Cajal.

El regidor Cristian Alcázar, ha dit que s’ha “prioritzat la instal·lació de les plaques als equipaments educatius perquè aquests ens permeten avançar en la sensibilització energètica que és crucial per afrontar amb èxit l’emergència climàtica en la que ens trobem immersos”. Alcázar ha explicat

que la ciutat està “compromesa amb la mitigació dels efectes del canvi climàtic i que la iniciativa de l’AMB se suma a la feina diària que realitzem als municipis. A L’Hospitalet —ha afegit— tenim la Taula d’emergència climàtica que està funcionant des de fa dos anys i estem desenvolupant projectes singular com ara la naturalització de patis d’escoles per fer-los més saludables, inclusius i sostenibles”.

Les escoles a l’epicentre de la lluita contra el canvi climàtic

Dintre de la política municipal, les escoles conformen l’epicentre envers la lluita contra el canvi climàtic i encapçalen les accions per tal de fer realitat la transició energètica a L’Hospitalet. En aquesta línia, des de l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, s’impulsen un seguit de projectes com ara les auditories energètiques a les escoles per tal de conèixer a fons l’estat i utilització de les instal·lacions i obtenir propostes de mesures d’estalvi; el projecte 50/50, metodologia que a partir de 9 passos vol avançar en l'estalvi econòmic i energètic en un edifici; la participació d’escoles al Marató RE-M de l’Energia, campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i consum eficient de l’energia emmarcada en la lluita contra el canvi climàtic, i el treball dels membres del Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet en temes relacionats amb el medi ambient.

La promoció de l’educació escolar respecte a l’emergència climàtica és també un dels objectius del Pla local d’adaptació al canvi climàtic (PLACC) de L’Hospitalet 2019-2030, que defineix les actuacions municipals que es desenvoluparan per adaptar la ciutat a l’emergència climàtica i fer front als riscos identificats.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!