Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Cultura | 19/10/2021

El 23 i 24 d’octubre obre les portes el 48h Open House, un cap de setmana per viure l’arquitectura

Amb visites guiades a 12 edificis emblemàtics i 4 itineraris per la ciutat

El pròxim cap de setmana, L’Hospitalet participa en el festival d’arquitectura 48 h Open House, un cap de setmana per gaudir d’edificis emblemàtics de la ciutat i explicar l’arquitectura de manera transversal. L’Hospitalet amaga una arquitectura variada: les masies dels orígens, quan la vila es dedicava a la pagesia; el modernisme i el racionalisme de l’arquitectura industrial i també als carrers, amb l’empremta deixada per l’arquitecte Puig i Gairalt, i en els darrers anys amb una tipologia d’edificació innovadora d’arquitectes de renom.

Els diferents vessants de L’Hospitalet estaran presents en aquest 48 h Open House amb la visita a 12 edificis i els itineraris proposats. També en el tema central proposat, l’arquitectura mediterrània, un tipus de construcció que responia a les necessitats del moment, creant tipologies i tècniques constructives pròpies i singulars. En les construccions industrials la tria de materials responia a la funcionalitat i a la utilització de materials més propers. 

Un exemple de la utilització d’aquests materials es troba a la Indústria Akroll, un dels edificis que visitarà enguany, ubicat al carrer de Corominas. L’empresa es va fundar als anys cinquanta del segle xx, i es dedicava a la fabricació de complements metàl·lics per a la moda. L’edifici ha estat rehabilitat i, actualment, és un espai de creació amb platós audiovisuals que forma part del Districte Cultural.

A les visites es coneixeran els nous usos d’alguns dels edificis, com la masia de Can Colom, que acull el Programa Municipal per a la Dona; Can Vilumara, antiga fàbrica i ara institut; la Casa dels Cargols, exemple del modernisme a L’Hospitalet, que actualment és la seu de l’Oficina Jove; o l’edifici Planeta, seu dels antics jutjats i actualment convertit en un centre de formació i innovació. 

Es proposen quatre itineraris: al voltant de l’arquitecte Puig i Gairalt amb la visita al gratacel de la carretera de Collblanc; l’arquitectura de contrastos de la plaça d’Europa; l’itinerari històric per la vila vella, i l’itinerari industrial per la Tecla Sala, Cosme Toda, Germans Albert i Can Vilumara.

Per fer els itineraris cal fer reserva a la pàgina web de 48h Open House.

Fa cinc anys que L’Hospitalet participa en el 48h Open House, per repassar aquesta participació, l’Auditori Barradas acollirà una exposició de l’1 de desembre de 2021 a l’1 de febrer de 2022.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!