Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Ciutat | 15/11/2021

L’Hospitalet aborda la seva tercera  transformació posant la tecnologia al servei de les persones

El recinte firal Granvia L’Hospitalet acull del 16 al 18 de novembre el saló que aplega representants de més de 400 ciutats de tot el món per abordar solucions urbanes intel·ligents. La ciutat hi serà present amb un estand que acollirà diferents activitats

L’Hospitalet presentarà al saló Smart City Expo World Congress les actuacions que desenvolupa per afrontar la seva tercera transformació centrada en l’aposta per les noves tecnologies com a motor de canvi social.

Del 16 al 18 de novembre, el recinte firal Granvia L’Hospitalet acull l’Smart City Expo World Congress que aplega representants de 400 ciutats de tot el món per abordar solucions urbanes intel·ligents. L’Hospitalet disposarà al saló d’un estand interactiu en el qual es duran a terme diferents accions i presentacions.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa un procés de transformació social i de transició ecològica amb la tecnologia com a eina per acabar amb les barreres socials i econòmiques. Aquest objectiu parteix de la idea que l’accés a la tecnologia i la connectivitat és un dret més de la ciutadania i, com a tal, s’ha de garantir.

Aquestes iniciatives s’agrupen en el programa L’Hospitalet 6.0. La lluita contra l’escletxa digital s’articula a través de projectes per fomentar el talent digital, el reciclatge professional i la digitalització de l’administració i per impulsar la digitalització del teixit productiu de la ciutat. Una transformació que es durà a terme aplicant els criteris dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Un dels col·lectius prioritaris és la gent gran, que sovint percep la tecnologia més com una barrera que no pas com una eina amb moltes possibilitats. És per això que, en el marc del saló, s’han programat un laboratori d’innovació digital per a gent gran, uns tallers sobre les possibilitats que els ofereixen els telèfons mòbils, i es presentarà un robot humanoide social, el Robot Pepper, indicat per interaccionar amb persones amb discapacitat intel·lectual, Alzheimer i demència.

Un dels projectes per fer de L’Hospitalet una ciutat plenament connectada és la instal·lació a la planta superior del Mercat de la Florida d’un equipament municipal de proximitat, la Florida 6.0, que vertebrarà aquesta  digitalització. La seva localització estratègica —propera al campus universitari, connectada amb el districte econòmic i el clúster biomèdic i a sobre d’un mercat municipal— farà d’aquest nou equipament un gran laboratori d’innovació,  on conviuran totes les accions destinades a reduir la bretxa digital, redissenyar l’atenció de proximitat i un espai de referència per desenvolupar solucions digitals per a les necessitats de la ciutadania i del teixit productiu.

El jovent és un altre col·lectiu al qual s’adrecen les iniciatives per impulsar les noves tecnologies com a motor de canvi social. En aquest sentit, en el marc de l’SCEWC se signarà un conveni amb la Fundació Escola d’Organització Industrial per desenvolupar a L’Hospitalet accions de formació de joves en situació d’atur i aturats de llarga durada i amb relació a l’ocupabilitat digital i l’emprenedoria. Una altra aliança estratègica de L’Hospitalet 6.0 s’estableix amb la Fundació Mobile World Capital, amb qui es desenvoluparan accions destinades a la reducció de la bretxa digital, a la capacitació en habilitats digitals i a potenciar que el teixit productiu de la ciutat aprofiti les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies.

Altres iniciatives en el marc de l’estratègia municipal de treballar la innovació al servei de les persones són el projecte Laiapp, una ruta interactiva que rescata la memòria femenina amb continguts multimèdia, i un robot influencer amb metodologia de codi obert.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!