Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Cultura | 02/11/2021

La paraula musicada del Festival Acròbates torna a L’Hospitalet del 5 al 28 de novembre

La paraula com a fil conductor per a una proposta singular que descobreix una nova generació de músics, poetes i artistes que comparteixen cartell amb artistes ja consolidats Arrenca dissabte a l’Auditori Barradas amb una exposició col·lectiva d’artistes virtuals  en homenatge a Miquel Martí i Pol i l’espectacle Què més vivia en aquell lloc, tret de nosaltres?, una relectura de l’obra de les poetes russes Ana Akhmàtova i Marina Tsvetàieva

Amb la paraula com a fil conductor, el Festival Acròbates presenta una proposta singular amb ganes de ser un espai de creació, mostra i comunicació literària i musical en el marc de l’àrea metropolitana de Barcelona. El festival ha anat creant xarxa per tota la ciutat, en els darrers anys ha incorporat noves seus. Les propostes d’enguany es desenvoluparan del 5 al 28 de novembre i, com sempre, estan pensades perquè arribin a tot tipus de públic.

Acròbates proposa recitals poètics, espectacles inèdits pensats per presentar-se en centres culturals i teatres, espectacles de petit i gran format que tenen acollida al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, concerts de proximitat a l’Oncle Jack i presentacions de llibres a la Llibreria Llavors, a més d’algunes activitats que es presentaran de manera virtual des de les xarxes socials del festival. Els vermuts poètics i les activitats de l’Acròbates Kids tindran seu a les diferents biblioteques de la ciutat.

El Festival descobrirà tota una generació de músics, poetes i artistes que comparteixen cartell i programació amb artistes ja consolidats.

Acròbates arrenca dissabte a l’Auditori Barradas a les 19 hores, amb la inauguració de l’exposició “ABCEDARI solidari”, una mostra col·lectiva d’artistes visuals en homenatge a Miquel Martí i Pol, preparada a partir de l’obra escrita pel poeta mitjançant haikus ABCEDARI. Una joia solidària. La mostra vol reivindicar la figura literària i poètica de Martí i Pol. A les 20 hores, la companyia La Filla del Capità ofereix a Què més vivia en aquell lloc, tret de nosaltres? una relectura de l’obra de les poetes Ana Akhmàtova i Marina Tsvetàieva. És un viatge sonor i visual que vol portar dues poetes importantíssimes de la literatura russa del segle XX als públics contemporanis.

Un record també per als poetes Joan Margarit — en les veus dels joves poetes Estel Solé i Josep M. Rodríguez — i Mario Benedetti — amb l’actor Alberto San Juan i la música de Fernando Egozcue.

No faltarà a la cita acrobàtica el poeta Benjamín Prad. En aquesta ocasió fent parella amb la cantant Rebeca Jiménez. A Agitado y mezclado els poemes encaixen a la perfecció amb les cançons fins al punt que Benjamín interpreti un sol d’harmònica i Rebeca reciti els versos de l’escriptor.

El Festival Acròbates proposa una activitat virtual: convida a fer fotografies inspirades en els poemes dels poetes participants i a publicar-les a Instagram amb el hashtag #FotopoemaLH. Una selecció de les millors fotografies, feta per un jurat format per membres del festival, s’exposarà l’any pròxim, en la 17a edició.

Més informació a la pàgina web http://www.facrobates.com

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!