Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Gastronomia | 21/04/2024 14:10:00

Restauració

Els futurs bàrmans se citen a  L’Hospitalet

La 39a edició del 39a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet ha comptat amb la participació de 18 joves

Aquest matí ha tingut lloc la 39a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet al Renaissance Barcelona Fira Hotel. Hi han participat 18 concursants d’11 escoles d’hostaleria de Catalunya, entre ells, dos alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria municipal de L’Hospitalet.

Els participants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit  en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).

Els concursants han rebut dos tipus de puntuació: una valoració tècnica, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final, i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat. El jurat està format per set professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria.

Els guanyadors de les diferents categories han sigut:

  • Fernando Ruiz Valle, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), primer classificat, Premi Memorial Jordi Estadella.
  • Aïda Fahmi Puerta, de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, segona classificada.
  • Alexander Canela Medina, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB), tercer classificat.
  • Fernando Ruiz Valle, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB),  Premi Destresa Josep Maria Gotarda Quintilla.
  • Alexander Canela Medina, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB), millor classificat en Degustació, Premi Club del Barman de Catalunya.
  • Aïda Fahmi Puerta, de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, millor classificada menor de 21 anys, premi atorgat pel Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

Durant el concurs, els participants i el públic assistent a l’esdeveniment han pogut gaudir d’una demostració de cocteleria, a càrrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet.

El concurs, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!