Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Gastronomia | 05/07/2023 11:30:00

Restauració

Establiments de restauració de la ciutat reben assessorament gastronòmic

La formació, a càrrec de la xef Eva Hausmann, està destinada principalment a establiments participants en les rutes de tapes

Dilluns, establiments de restauració de L’Hospitalet van participar en una formació sobre gastronomia amb la xef i estilista gastronòmica Eva Hausmann, padrina de les rutes de tapes d’aquest any.

La formació, que consta de dues sessions, consisteix en un assessorament gastronòmic destinat principalment a establiments que participen en les rutes de tapes amb l’objectiu de millorar les seves propostes culinàries.

En la primera sessió es va explicar què s’ha de tenir en compte per conceptualitzar una proposta culinària, la quantitat de producte que cal i el procés d’elaboració necessari perquè sigui rendible, la qualitat del producte local de temporada i les tendències. També s’hi va tractar la importància que el plat sigui atractiu i de l’storytelling, és a dir, que el plat expliqui una història. I, finalment, s’hi va parlar de la manera de gestionar de forma correcta les xarxes socials de l’establiment.

El pròxim dilluns, dia 10, a les 17.30 hores, a les cuines del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet (CEMFO), tindrà lloc la segona sessió del curs. S’hi tractarà la manera d’emplatar: l’elecció del suport, els colors, el volum, la textura i la disposició dels aliments. Per acabar, els participants faran una pràctica amb tres plats.


Rutes de tapes, promoció de la gastronomia local a L’Hospitalet

Enguany, L’Hospitalet acull vuit rutes de tapes, la primera de les quals, la Primavera de Tapes, va batre el rècord històric de tapes venudes, amb un total de 29.630, del 20 al 23 d’abril.

El cap de setmana passat, van acabar les rutes de tapes dels barris amb la Florida de Tapes, un total de 6 rutes gastronòmiques que coincideixen amb les festes majors de cada barri.

Les rutes gastronòmiques proposen a la ciutadania creacions culinàries d’establiments de la ciutat, una iniciativa en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, un jurat expert decideix els guardonats en les categories de la Tapa més saborosa, la Tapa més creativa i la Tapa de millor qualitat gastronòmica, uns premis que es lliuraran en un acte el proper 17 de juliol.

La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que tindrà lloc del 2 al 26 de novembre amb la participació d’establiments de tota la ciutat.

Les rutes gastronòmiques s’emmarquen en els projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic. Formen part de les iniciatives que l’Ajuntament du a terme per promoure l’oferta gastronòmica de qualitat i apropar-la a visitants i a la ciutadania de L’Hospitalet.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!