Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Ciutat | 27/09/2022

Fira Barcelona – Gran Via acull més de 20 esdeveniments el 2022

En el dia Mundial del Turisme, el 27 de setembre, fem un repàs de les accions per dinamitzar l’oferta turística a la ciutat.

L’Hospitalet disposa d’una àmplia oferta hotelera que es complementa amb una gran varietat de propostes gastronòmiques, un ampli teixit de comerç de proximitat, museus, galeries d’art i esdeveniments culturals i tradicionals amb actes al llarg de tot l’any que es promocionen des de L’Hospitalet Turisme, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme.

Fira Barcelona-Gran Via ha acollit 17 esdeveniments al llarg de 2022, en celebrarà sis mes abans d’acabar l’any i en té previstos més de 15 pel 2023. En el dia Mundial del Turisme, el 27 de setembre, fem un repàs de les accions per dinamitzar l’oferta turística a la ciutat.

Recentment, s’ha dut a terme una nova edició del concurs “Mi Rincón favorito”, on s’anima a la ciutadania a compartir el seu espai preferit de la ciutat amb l’objectiu d’estimular la capacitat creativa de la ciutadania i potenciar la promoció turística de la localitat mitjançant la participació ciutadana.

I al novembre, comença una nova edició de ‘A la tardor, platillos!’, on els participants podran votar la tapa més popular.

Promoció de la l’hostaleria i la restauració

Aquest any les rutes de tapes van recuperar el seu format habitual després que la pandèmia obligués a cancel·lar l’edició de 2020 i a adaptar la de 2021. La Primavera de Tapes, que es fa cada any coincidint amb les Festes de Primavera, és la que aplega un major nombre d’establiments participants, i és també la que obre el calendari de rutes gastronòmiques. Els 35 establiments que van participar aquest any van servir un total de 17.642 tapes.

Les rutes de tapes proposen a la ciutadania propostes culinàries d’establiments de la ciutat a un preu únic i coincideixen amb les festes majors de cada barri. En totes elles hi ha un procés participatiu per triar les tapes més populars, creatives, de qualitat gastronòmica i saborosa.

Sant Josep va obrir el calendari de rutes de tapes als barris de la ciutat, en una edició que ha comptat amb una nova incorporació, el barri de Collblanc-la Torrassa.

El 21 de març, L’Hospitalet va acollir una jornada sobre els nous reptes per als sectors de la restauració i l’alimentació amb més de 100 assistents. Professionals dels sectors de l’hostaleria, l’alimentació, la gastronomia i el turisme van participar en una jornada que va abordar el futur d’aquests sectors: els canvis en els hàbits del consum, la tecnologia alimentària, la producció i la gestió de les empreses. Una jornada organitzada per Barra d’Idees i l’Ajuntament de L’Hospitalet.

D’altra banda, el 24 d’abril, va tenir lloc la 37a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu “Ciutat de L’Hospitalet” amb la participació de 15 escoles i establiments d’arreu de Catalunya amb un total de 23 participants. L’organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman.

L’Hospitalet té presència a fires internacionals de turisme

L’Hospitalet va assistir a la 42ena edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2022 del 19 al 23 de de gener on va donar a conèixer els principals atractius turístics de la ciutat de la mà de l’Agència Catalana de Turisme i la Diputació de Barcelona.

Sota el lema “L’Hove. L’Hospitalet, una ciutat que és fa estimar”, es va facilitar informació al públic general i als mercats nacional i internacional els principals actius turístics de la ciutat, com són el turisme de negocis —centrat en la Fira Granvia com a motor— i l’excel·lència d’un parc hoteler molt modern, a més del turisme esportiu que, gràcies al reconeixement del segell de Destinació de Turisme Esportiu, ha estat seu d’esdeveniments internacionals; la gastronomia singular i diversa, la cultura, amb un calendari estable i equipaments capaços d’atreure un públic cada cop més ampli, o el compromís del turisme amb la sostenibilitat.


L’Hospitalet, destinació turística compromesa amb la sostenibilitat

El 28 de juny, L’Hospitalet va rebre una de les certificacions de destinació Biosphere, que atorga l’Institut de Turisme Responsable, que reconeix el compromís de la ciutat amb la sostenibilitat i amb la voluntat de millorar contínuament en aquest àmbit.

Aquest segell distingeix les destinacions i les empreses turístiques sostenibles segons criteris alineats amb els disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. La distinció Biosphere contribuirà a captar una demanda turística responsable.

Per contribuir a impulsar un turisme responsable, al juliol, l’Ajuntament de L’Hospitalet va editar el tríptic Bones pràctiques turístiques amb l’objectiu de convidar els visitats de la ciutat a conèixer la cultura, la gastronomia, les tradicions i el comerç de proximitat d’una manera respectuosa amb el medi ambient, utilitzant mitjans de transport sostenibles i fent un ús responsable dels allotjaments.

Aquesta guia es difon a través dels diferents mitjans publicitaris en línia i també se n’ha editat un tríptic en 3 idiomes —català, castellà i anglès—, i està a disposició dels visitants en els diferents allotjaments turístics de la ciutat i en altres punts de referència destacats, com ara museus, centres culturals, etc.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!