Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Gastronomia | 17/04/2023 12:10:00

Promoció Econòmica i Turisme

Tornen les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria “Ciutat de L'Hospitalet”

La Primavera de Tapes obre el calendari de les rutes gastronòmiques coincidint amb les Festes de Primavera

Aquest matí s'han presentat dos dels esdeveniments gastronòmics més importants de L'Hospitalet: les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu “Ciutat de L'Hospitalet”.

La presentació, que s'ha fet al restaurant del Centre de Formació d'Hostaleria de L'Hospitalet, ha comptat amb l'assistència del regidor de l'Àrea de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide, la xef i estilista gastronòmica Eva Hausmann, padrina d'aquesta edició de les rutes de tapes, i representants del sector de la restauració de la ciutat.

Els dos esdeveniments s'emmarquen en els projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic. Formen part de les iniciatives que l'Ajuntament du a terme per promoure l'oferta gastronòmica de qualitat i apropar-la a visitants i a la ciutadania de L'Hospitalet.


La Primavera de Tapes dona el tret de sortida a les rutes gastronòmiques de la ciutat

Enguany, L'Hospitalet acollirà vuit rutes de tapes, la primera de les quals, la Primavera de Tapes, es farà coincidint amb les Festes de Primavera. Les rutes gastronòmiques proposen a la ciutadania creacions culinàries d'establiments de la ciutat, una iniciativa en col·laboració amb el Gremi d'Hostaleria de L'Hospitalet i el blog L'Hospitalet Gastronòmic.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D'altra banda, un jurat expert decideix els guardonats en les categories de la Tapa més saborosa, la Tapa més creativa i la Tapa de millor qualitat gastronòmica, uns premis que es lliuraran en un acte el juliol.

L'11a edició de la Primavera de Tapes, del 20 al 23 d'abril, comptarà amb la participació de 32 establiments de la ciutat amb propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió. El preu de la tapa es manté igual que en anys anteriors i serà de 3,50 euros, en alguns establiments amb beguda, i en altres, sense.

Després de les Festes de Primavera, començaran les rutes de tapes als barris coincidint amb les festes majors. La primera serà la del barri de Sant Josep, de l'11 al 14 de maig, i la seguiran la de Santa Eulàlia, de l'1 al 4 de juny; Can Serra, del 8 a l'11 de juny; Collblanc-la Torrassa, del 8 a l'11 de juny; Pubilla Cases, del 15 al 18 de juny, i, finalment, la Florida, del 29 de juny al 2 de juliol.

La darrera ruta gastronòmica de l'any és A la tardor, platillos!, que tindrà lloc del 2 al 26 de novembre amb la participació d'establiments de tota la ciutat.


28 participants en el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals

El Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu “Ciutat de L'Hospitalet” —que organitza l'Ajuntament de L'Hospitalet amb la col·laboració del Club del Bàrman i el Centre de Formació d'Hostaleria de L'Hospitalet— arriba aquest any a la seva 38a edició com un referent consolidat per als professionals del sector. Molts dels guanyadors i participants d'aquest concurs han passat a treballar en els millors locals del sector.

Tindrà lloc el 23 d'abril a l'Hotel Renaissance Barcelona Fira, de L'Hospitalet, en el marc de les Festes de Primavera, amb la participació de 28 concursants de 19 escoles i cocteleries d'arreu de Catalunya, superant així les dades de l'any anterior, amb 23 participants i 15 centres.

Els participants hauran d'elaborar i explicar un còctel pre-dinner (aperitiu) i servir-lo en quatre copes, amb set minuts de temps d'elaboració, d'acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!