Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Ciutat | 30/11/2021

A L’Hospitalet, una quinzena d’activitats per donar visibilitat a les persones amb discapacitat

Coincidint amb la celebració el 3 de desembre del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que busca sensibilitzar l’opinió pública sobre les condicions de vida d’aquest col·lectiu. L’entitat APOSS-Talleres Bellvitge presenta les millores d’accessibilitat per a persones amb discapacitat fetes amb la remodelació recent del saló de Plens. L’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat realitzen durant els mesos de novembre i desembre diferents activitats per commemorar aquest dia

Coincidint amb el 3 de desembre, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat han organitzat un programa d’activitats per tal de sensibilitzar sobre les condicions de vida d’aquest col·lectiu que aplega gairebé 23.000 persones a L’Hospitalet.

A tall d’exemple, el Programa Municipal d’Atenció a les Persones amb Discapacitat organitza dos tallers-xerrada sobre mobilitat i diversitat funcional,   que treballaran sobre tres eixos d’interès especial per a la formació d’infants i joves, escoles i instituts, avui dimarts, 30 de novembre, a l’Auditori Barradas.

I el mateix dia 3, a les 12 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament, l’entitat APOSS-Tallers Bellvitge i les àrees municipals de Benestar i Drets Socials i Espai Públic faran la presentació de les millores d’accessibilitat del saló de Plens, en les que ha col·laborat l’associació per tal d’adaptar-lo a tothom amb propostes de millora en accessibilitat cognitiva elaborades per dos grups d’usuaris de l’entitat formats com a validadors per a aquest tipus de tasques. A l’acte es passarà el vídeo “Fem un saló de Plens per a tothom”, on els pròpies validadors expliquen l’experiència i el treball realitzat.

El Saló de Plens de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha estat objecte els darrers mesos d’unes obres de reforma integral, que ja han finalitzat.

L’actuació ha permès posar al dia les prestacions i l’ús de la sala, amb la implantació de diverses mesures de seguretat, confort i avenços tecnològics per a la realització dels actes i les seves retransmissions audiovisuals i telemàtiques.

L’espai s’ha adaptat als nous requeriments i, així, la reforma del Saló de Plens permet ara la flexibilitat d’usos i l’aforament en funció de l’activitat a desenvolupar, amb part de les butaques no fixes i tenint en compte l’accessibilitat i la integració dins la sala de les persones amb mobilitat reduïda. A més, s’hi ha incorporat un bucle d’inducció o sistema de so que transforma i millora el senyal d’àudio per facilitar el seguiment dels actes a les persones amb reducció auditiva i per obtenir un so net i intel·ligible.
Coincidint amb la celebració el 3 de desembre del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, altres col·lectius han programat activitats fins l’11 de desembre. (Vegeu programa.)

L’Hospitalet treballa durant tot l’any amb les entitats, que estan incorporades al Consell del Servei Social mitjançant la Taula Sectorial de Persones amb Discapacitat.

Entre les 23.000 persones amb algun tipus de discapacitat a L’Hospitalet hi ha 7.921 persones amb problemes físics motòrics, 5.095 persones amb problemes físics no motòrics, 4.364 persones amb malaltia mental i 1.408 persones amb problemes visuals.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!