Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Hotels | 30/11/2022 13:00:00

Promoció Econòmica i Turisme

L’Hospitalet promou la sostenibilitat entre els hotels de la ciutat

Deu hotels van participar ahir al taller sobre com obtenir la certificació Biosphere

Ahir, deu hotels de L’Hospitalet van participar en un taller de sostenibilitat turística dirigit a establiments hotelers de la ciutat interessats a adherir-se al Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere.

L’activitat va tenir lloc a Gornal Activa i va estar conduïda per Marc Pàvia, consultor especialitzat en projectes d'implantació de qualitat turística i desenvolupament local turístic. Va comptar amb una benvinguda institucional a càrrec de José Antonio Alcaide, regidor de Promoció Econòmica i Turisme.

Després de dos anys de treball, el passat juny L’Hospitalet va obtenir la certificació Biosphere, un segell que situa la ciutat com una destinació turística que contribueix a un turisme més sostenible i segur i que treballa per un model de sostenibilitat que perduri en el temps. La distinció contribueix a la reputació turística de la ciutat, ajuda a captar una demanda turística responsable i és un reclam per als visitants.

Un dels compromisos adquirits amb el segell és sensibilitzar empreses de la ciutat sobre els beneficis de respectar el medi ambient i promoure l’adhesió a la certificació Biosphere, amb l’objectiu de fer un treball conjunt entre el sector privat i públic per promoure L’Hospitalet com a destinació sostenible. Actualment, tres hotels de la ciutat ja tenen el segell: l’Hotel Hyatt Regency Barcelona Tower, el Renaissance Barcelona Fira Hotel i l’Hotel Radha.

En l’activitat, es van explicar els disset objectius de desenvolupament sostenible; els beneficis d’un sistema de gestió sostenible per atreure nous clients i generar valor afegit, i com poden contribuir els hotels a lluitar contra el canvi climàtic i a la protecció del medi ambient. Es farà una altra edició del taller, el 20 de desembre, aquesta vegada destinat a empreses de la ciutat.

La certificació Biosphere és una iniciativa de l’Institut de Turisme Responsable (ITR) amb la finalitat de certificar les bones pràctiques d’empreses i serveis turístics, impulsada a Barcelona per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

L’Ajuntament difon bones pràctiques turístiques

L’Hospitalet ha publicat aquest any una guia de bones pràctiques per al visitant o turista per promoure un turisme responsable i respectuós amb el medi, és a dir, amb el comerç de proximitat, els allotjaments turístics, les tradicions i la gastronomia, el patrimoni, la mobilitat i l’entorn, incloent-hi tots els recursos de la ciutat i valors turístics.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!