Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Gastronomia | 02/12/2022

La programació cultural com a dinamitzador de l'hostaleria de L’Hospitalet

Com es pot aprofitar la programació d'oci i cultura a l'hostaleria? Se'ns acudeixen algunes reflexions i idees útils que permetrien atraure clients als establiments de restauració, sobretot ara que s'acosta el Nadal i es crea una programació nodrida d'activitats amb exposicions, actuacions musicals i teatrals, etc. El fet de comptar amb una agenda d’activitats repartida en diferents espais de la ciutat es converteix en un instrument de desenvolupament econòmic i social. Precisament aquesta característica, la dispersió de les activitats, juga a favor de tot el teixit hostaler ja que les activitats no se centren únicament en un espai, sinó que es poden donar simultàniament o en diferents moments i de vida a diferents barris de la ciutat.


Aquests cicles d'activitats culturals a la ciutat permeten impulsar la vida social i la dinamització econòmica del comerç i l'hostaleria. A més, l'agenda facilita als hostalers de la zona fer servir una programació i preparar-se per als moments de més ocupació als establiments. A més, un dels grans avantatges és que es pot adaptar la seva comunicació i idear accions de màrqueting per atraure una clientela més gran fins a l'establiment.

Com identificar els dies i les dates clau
Com passa amb qualsevol cicle, festival o programa cultural que s'elabora des de l'Ajuntament, hi ha una agenda oficial a la pàgina web de Turisme de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat on es poden trobar totes les activitats en què el consistori és organitzador o col·laborador. Com avançàvem a l'inici de l'article, la programació de Nadal estarà molt aviat disponible per anticipar els dies i horaris en què caldrà reforços. L’anticipació és l’única forma d’organitzar correctament els torns en dies previs a les festes més importants de l’any.
 

Com aprofitar les activitats culturals
Ja tenim clar quan es programaran les activitats, ara és el moment de posar especial atenció als detalls que mimetitzen l'establiment amb l'activitat que es desenvolupa.
Ambient musical: Si hi ha concert, poseu la música de l'artista en qüestió en els moments previs i posteriors al concert. Cercar artistes similars, quelcom que denoti el interès i que pugui generar millor ambient. Ho tens molt fàcil perquè has omplert el teu local amb gent amb els mateixos interessos culturals, i el teu establiment ha de ser una extensió d'aquests interessos.


Decoració i interiorisme: Complementa els espectacles. Si es tracta d'un festival d'arts recurrent, engalana l'establiment per a l'ocasió. Per exemple, davant d'un festival circense, per què no cercar algunes fites al món i convertir l'espai en una petita exposició. I si desenvolupem un platet especial per al festival amb el nom de Nik Wallenda, l'acròbata més famós que va creuar les cascades del Niàgara en 25 minuts?


Detalls esportius: En els esdeveniments esportius passa també una cosa semblant. Tant si us trobeu a l'inici d'una cursa com al final del recorregut, l'ambient ha d'animar els corredors i les seves famílies. Qualsevol gest de complicitat o detall amb els esportistes serà molt benvingut per la clientela.


Promocions: Posem una situació hipotètica. Un espectacle es desenvolupa en un teatre adjacent de 20 a 21.30 hores. El públic prendrà “la prèvia” al teu local. Saps que de 19.00 a 20.00 hores tindràs força trànsit. Per què no aprofitar aquest moment per atraure clients quan surtin de l’espectacle? Enganxa els clients amb alguna promoció perquè, quan hagi finalitzat el espectacle, tornin al teu establiment a sopar. Podeu posar algun cartell o fins i tot parlar amb l'equip de sala perquè ho diguin de viva veu.


A les xarxes: No deixis tampoc passar l'oportunitat d'explicar les accions que desenvoluparàs de manera especial o puntual a través de la teva comunitat. Si la vostra comunitat local de seguidors va a acudir a algun dels espectacles programats, us agradarà conèixer que l'establiment s'uneix a la “festa” amb accions especials, promocions, detalls, etc.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!