Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Esports | 15/09/2021

L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat promovent els desplaçaments saludables i sostenibles

El 22 de setembre se celebrarà el Dia sense Cotxes, amb activitats per una mobilitat sostenible al passeig de la rambla de la Marina entre el carrer de Provença i l’avinguda del Carrilet .Torna la BaixCicletada del Baix Llobregat i L’Hospitalet del 16 al 26 de setembre, aquest any de caire individual i familiar per la Covid-19

L’Hospitalet s’adhereix un any més, a partir del 16 de setembre, a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat amb un seguit d’iniciatives per sensibilitzar sobre l’impacte ambiental que tenen els desplaçaments en vehicle privat.

La jornada central serà el 22 de setembre, quan se celebrarà el Dia sense Cotxes amb activitats per fomentar la mobilitat sostenible al passeig de la rambla de la Marina entre el carrer de Provença i l’avinguda del Carrilet. A més, del 16 al 26 de setembre es farà la 17a edició de la BaixCicletada del Baix Llobregat i L’Hospitalet, que aquest any serà de caire individual i familiar per la Covid-19.
Durant la jornada del Dia sense Cotxes, i sota el lema “Fica’t el cotxe a la butxaca”, s’instal·laran al tram de la rambla de la Marina al barri del Centre vuit plafons amb informació sobre els beneficis de la mobilitat sostenible per a la salut i la ciutat.

Entre d’altres, els plafons contindran informació sobre els beneficis de la mobilitat activa, amb els desplaçaments en bicicleta o a peu; del transport públic, sobre el cost ambiental i social; i de la nova mobilitat: vehicles de mobilitat personal, vehicles verds compartits i bus a la demanda.
De 16 a 20 h, monitors de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) facilitaran informació a la ciutadania sobre l’exposició i animaran a fer-se fotografies individuals o en família en els cartells i en un photocall dissenyat expressament per a l’activitat, que es podran publicar a Instagram amb el hashtag #DiaSenseCotxesLH2021 i participar en el sorteig d’una bicicleta elèctrica patrocinada per l’AMB-Bicibox.

La BaixCicletada, oberta del 16 al 26 de setembre, consisteix aquest any a descobrir, pedalejant individualment o en família, les lletres gegants instal·lades als nou municipis participants —L’Hospitalet, Cornellà, Esplugues, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts— i que formen la paraula BAIXCICLETADA.

Cada lletra, de 2x1 metres, conté un disseny associat a un missatge de sensibilització sobre la mobilitat sostenible i un codi QR amb més informació. Per entrar en el sorteig de les quatre bicicletes cedides per l’AMB-Bicibox, els participants han de fer-se una foto davant les lletres i publicar-la a la plataforma ibit.ly/E2h4. La localització de les diferents lletres es pot trobar al web labaixcicletada.wordpress.com. A L’Hospitalet, la lletra T està instal·lada al parc de la Cabana, al barri de Sant Josep, un espai verd on es pot arribar fàcilment en bicicleta a través de la xarxa pedalable de la ciutat.

L’Ajuntament de L’Hospitalet desenvolupa diferents iniciatives en l’àmbit de la mobilitat sostenible centrades en la pacificació del trànsit i l’eixamplament de voreres, la creació d’illes de vianants i eixos cívics als barris, l’adequació d’entorns saludables i segurs al voltant dels centres educatius, la millora del transport públic, el foment de l’ús de la bicicleta i els sistemes de vehicles compartits, l’execució d’una xarxa pedalable a la ciutat que connecta amb els municipis veïns, la regulació de l’estacionament de superfície i la millora en la distribució de les mercaderies.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!