Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Cultura | 03/11/2021

L’artista Lúa Coderch presenta al Centre d’Art Tecla Sala la videocreació “Palau de vent”

L’obra utilitza l’estructura de la tragèdia clàssica per parlar de la desorientació contemporània. El projecte ha rebut el Premi de Videocreació

El Centre d’Art Tecla Sala presenta “Palau de vent”, el projecte videogràfic de l’artista Lúa Coderch on revisa la qüestió de la desorientació vinculada a l’experiència d’una pèrdua de sentit difusa i profunda. El projecte s’instal·la a Tecla Sala en el marc del Festival LOOP i es podrà veure del 4 d’octubre al 9 de gener de 2022.

En aquesta videocreació, Coderch adopta de forma lliure l’estructura de la tragèdia clàssica per narrar la història d’una protagonista sense rostre que transita per un paisatge nocturn, com en un somni. La narrativa sembla suspesa en el temps, sense un desenllaç i sense lliçó moral. L’acompanyen les veus de tres personatges dubtosos i esquius, fruit de la revisió de la figura de la sirena mitològica. Aquests personatges formen un cor, les seves veus representen el coneixement, l’atracció i el perill, però també la possibilitat de traçar un sentit i una cardinalitat propis.

“Palau de vent” explora la desorientació, un desencaix vital que es viu com individual, però que en realitat és compartit perquè desemboca del desajust que es produeix en comprovar que els relats que estructuren les nostres vides són una mena de profecies contemporànies, caduques però vigent, que mai acaben de complir-se.

Amb “Palau de vent” Lúa Coderch ha estat premiada en la 7a edició del Premi de Videocreació, ex aequo amb Mireia Sallarès per “La història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por”. El Premi  és una coproducció de la Xarxa de Centres Territorials d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat i LOOP Barcelona.

Lúa Coderch (Iquitos, Perú, 1982) és una artista catalana d’origen peruà que combina les pràctiques narratives i les pràctiques objectuals en vídeos, performances i instal·lacions que configura com a dispositius d’investigació. Llicenciada en Belles arts, té un Màster en Produccions artístiques i recerca per la Universitat de Barcelona. També es va formar com a escultora a l'Escola Massana. El seu treball s’ha mostrat a MUAC (Ciutat de Mèxic, MX, 2020), CCCB (Barcelona, ES, 2019); Bienal de Cuenca (Cuenca, EC, 2019); Centro Centro (Madrid, ES, 2018); Fundación BBVA (Madrid, ES, 2018); Art Institute (Viena, AT, 2017); MUSAC (León, ES, 2017); ARTIUM, (Álava, ES, 2017); LAZNIA Centre for Contemporary Art (Gdansk, PL, 2017); KGLU (Slovenj Gradec, SI, 2016); MSUV (Novi Sad, RS, 2016); MACBA (Barcelona, ES, 2016); Fundació Joan Miró (Barcelona, ES, 2014); SMART (Amsterdam, NL, 2012), entre d'altres.

La presentació de “Palau de vent” es farà demà dijous, 4 de novembre, a les 19 hores.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!