Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Ciutat | 17/11/2021

L’Hospitalet se suma a Puzzle X

L’Ajuntament signa un conveni fins al 2024 amb la nova iniciativa sobre tecnologies de frontier materials, que ha inaugurat aquest dimarts 16 de novembre la primera edició del seu congrés a la Fira de Barcelona, juntament amb l’Smart City Expo World Congress

L’Ajuntament de L’Hospitalet va donar suport, en la seva aposta permanent per impulsar l’àrea del coneixement i les noves tecnologies, al Mobile World Congres des del seu naixement. I, ara, uns anys després i de la mà de la Fundació MWCapital, ho fa amb Puzzle X Event, la nova iniciativa sobre tecnologies de frontier materials, inaugurada aquest dimarts 16 de novembre a la Fira de Barcelona juntament amb l’Smart City Expo World Congress.

L’Ajuntament de L’Hospitalet i la Fundació MWCapital han signat el conveni que uneix els seus camins fins a l’edició del 2024 en aquesta nova iniciativa centrada en l’ús de materials deep tech per construir un futur millor i més sostenible per a la humanitat, en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. “Avui estem assistint al naixement d’un congrés que es convertirà en un referent mundial en el camp de la innovació. Un congrés que no pot tenir una millor ciutat d’acollida que L’Hospitalet, on posem la tecnologia, la innovació i la investigació al servei de les persones per millorar la seva qualitat de vida”, va declarar Núria Marín.

L’alcaldessa de L’Hospitalet considera, també, que amb la signatura d’aquesta aliança s'obra "una finestra comuna d’oportunitats: per a l’economia i la investigació però també per al futur del nostre planeta. Estem posant, des de L’Hospitalet, des de la ciutat del Mobile, de la Fira, del clúster biomèdic, el nostre granet de sorra en la construcció d’un futur millor”.

L’objectiu del conveni entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Fundació MWCapital és promoure la innovació amb nous materials avançats d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible. La iniciativa inclou un esdeveniment anual i una incubadora d’empreses per donar suport a start-ups de tecnologies de materials, atreure inversions i construir un ecosistema global.

L’objectiu de Puzzle X és anar més enllà d’un esdeveniment anual i crear un entorn capaç de cultivar idees disruptives i transformar-les en eines i productes tangibles i útils. Els anomenats materials de frontera, que inclouen els quàntics, de baixa dimensió, 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents, tenen un gran impacte en sectors com l’energia, la mobilitat, la salut, el transport, la construcció, l’electrònica, el tèxtil i la connectivitat, entre d’altres, i, per tant, són excel·lents eines per reorientar la innovació i alinear-la amb els ODS.

La gamma d’aplicacions del grafè comprèn des del formigó millorat fins a auriculars i teixits. Els tèxtils amb grafè obtenen una gran conductivitat que els permet convertir-se en biosensors capaços de monitoritzar els paràmetres de salut o regular la temperatura del cos. A Puzzle X, l’empresa sueca Grafren mostrarà uns guants tèrmics fabricats amb teixit recobert de grafè que són capaços d’escalfar-se sols.

Puzzle X Venture

La gamma d’aplicacions del grafè comprèn des del formigó millorat fins a auriculars i teixits. Els tèxtils amb grafè obtenen una gran conductivitat que els permet convertir-se en biosensors capaços de monitoritzar els paràmetres de salut o regular la temperatura del cos. A Puzzle X, l’empresa sueca Grafren mostrarà uns guants tèrmics fabricats amb teixit recobert de grafè que són capaços d’escalfar-se sols.

La construcció també es beneficiarà de les propietats del grafè. Versarien, una empresa britànica que explora l’aplicació d’aquesta pel·lícula de carboni a múltiples camps, exposarà els avantatges del formigó millorat amb grafè. Aquest material de nova creació no només millora les seves propietats mecàniques, com la resistència a la flexió, sinó que també té un impacte menor en el medi ambient a causa de la reducció de les emissions de CO2 durant la seva producció.

El grafè també és l’element clau d’una nova membrana desenvolupada per l’empresa canadenca Ora, que dissenya auriculars i altaveus que es beneficien de les capacitats del grafè reduint el consum d’energia i aconseguint una resposta millorada a les freqüències musicals.

Aquestes són, juntament amb teixits humans impresos en 3D, bicicletes que purifiquen l’aire mentre es fan servir i teles que s’escalfen i són capaces de controlar els paràmetres corporals, algunes de les innovacions que s’exposaran i debatran a la primera edició de Puzzle X, que es pot visitar fins al 18 de novembre a Fira de Barcelona.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!