Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

City | 25/10/2021

L’Hospitalet treu molt bona nota en mobilitat sostenible

L’estudi que realitza la consultora IdenCity, amb el suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, situa la ciutat entre els cinc millors municipis espanyols no capitals de província en diversos indicadors que valoren la qualitat dels serveis i l’adequació de la mobilitat als objectius de desenvolupament sostenible

L’Hospitalet ha obtingut uns resultats molt bons en l’edició 2021 de l’Índex de Mobilitat Sostenible que realitza la consultora IdenCity, especialitzada en el desenvolupament i la implantació de plans estratègics innovadors i sostenibles per als entorns urbans i que compta amb el suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

L’estudi analitza l’estat de la mobilitat en 82 municipis espanyols —52 capitals de província i 30 ciutats de més de 50.000 habitants— i compta amb el suport d’entitats de referència en l’ecosistema urbà que treballen perquè els municipis integrin un sistema de mobilitat intel·ligent, connectat, accessible i cada vegada més sostenible. L’Hospitalet veu, per tant, reconegut el seu compromís en l’eliminació de barreres arquitectòniques que puguin dificultar o impedir l’accés i ús efectiu de les infraestructures i mitjans de transport a les persones de mobilitat reduïda.

L’Hospitalet se situa entre les cinc millors ciutats no capitals de província en diversos indicadors. Ocupa la tercera posició en la dimensió Estructura física del territori, que analitza l’ordenament territorial amb la finalitat de determinar la seva influència tant en la mobilitat com en l’economia. S’hi ha valorat l’increment de les vies pacificades i pedalables, així com de les connexions intermodals accessibles.

En la dimensió Oferta de serveis de mobilitat, L’Hospitalet se situa en quarta posició. Aquest indicador valora l’aplicació de tecnologies innovadores per garantir la integració del sistema de transport intermodal, la inclusió i l’accessibilitat en tots els serveis prestats. S’hi han tingut en compte aspectes com la disponibilitat d’aplicacions de mobilitat i de punts de recàrrega elèctrica.

També, L’Hospitalet ocupa la cinquena posició en la dimensió Demanda de serveis de mobilitat, que estudia les opcions de transport assequible, accessible i segur per a totes les persones en les diferents franges horàries. S’hi valoren aspectes com les connexions ferroviàries com a sistema intermodal menys contaminant, el foment de les bicicletes públiques i compartides i la introducció de la perspectiva de gènere en l’àmbit de la mobilitat.

L’Ajuntament de L’Hospitalet disposa del Pla de mobilitat urbana sostenible i desenvolupa diferents iniciatives en l’àmbit de la mobilitat sostenible i accessible centrades en la pacificació del trànsit i l’eixamplament de voreres; la creació d’illes de vianants i eixos cívics als barris; l’adequació d’entorns saludables i segurs al voltant dels centres educatius; la millora del transport públic, el foment de l’ús de la bicicleta i els sistemes de vehicles compartits; l’execució d’una xarxa pedalable a la ciutat que connecta amb els municipis veïns, la regulació de l’estacionament de superfície i la millora en la distribució de les mercaderies.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!