Autor: Gabriel Cazado. Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualitat

Gastronomia | 29/11/2021

El Districte Cultural i l’Ajuntament impulsen Tapes del Món per unir gastronomia, cultura i creativitat

18 restauradors mostraran L’Hospitalet més multicultural. Durant els 20 dies de la ruta s’organitzaran diverses accions artístiques

De l’1 al 19 de desembre torna Tapes del Món, en format ruta gastronòmica, amb la voluntat de donar visibilitat a les diferents cultures gastronòmiques de la ciutat arrelades als fogons de les cuines de L’Hospitalet. La iniciativa ve acompanyada d’accions artístiques que es desenvoluparan durant la ruta.

Amb Tapes del Món torna una activitat ja tradicional a L’Hospitalet. Durant cinc anys va ser una fira que va recórrer la ciutat i ara segueix la trajectòria d’altres accions que s’han desenvolupat per donar valor a la gastronomia des d’un punt de vista d’innovació i de creació de sinergies. De la mà de cuiners i cuineres de referència, s’ha vist la cuina com un art amb capacitat de fusionar-se amb els carrers i trobar sinergies amb altres sectors vinculats a la creació.

A la ruta gastronòmica participaran 18 restauradors de la ciutat que mostraran la seva cuina per mostrar la vessant de L’Hospitalet més multicultural. Una activitat que convida a conèixer propostes originals, curioses i sorprenents d’altres països i noves receptes sense sortir de la ciutat.

De l’1 al 19 de desembre es podrà tastar cada “tapa del món” per 3,5 euros i la tapa de la casa per 3 euros, acompanyat d’un quinto.

Art i tapes

Durant els vint dies que dura la ruta també es podrà gaudir de diferents accions artístiques, gràcies a la col·laboració de Contorno Urbano, que farà dues intervencions a locals participants, i a l’artista Bel Mur, que organitzarà exposicions d’artistes locals als bars i restaurants que hi participen.

Projectes com aquest mostren la capacitat del Districte Cultural de posar en relació les arts amb la cuina i obren la porta a nous projectes i iniciatives innovadores per unir la creativitat, el talent i el coneixement. Gastronomia i patrimonis culinaris tenen un gran potencial per, juntament amb les arts, comunicar i transmetre idees, pràctiques i coneixements a la societat.

Tapes del Món està organitzat pel Districte Cultural, l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), amb la col·laboració de L’Hospitalet Gastronòmic.

Més informació a la web https://www.tapesdelmon.cat/.

Pots seguir buscant:

Cercador de notícies
Cercador de notícies

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!