Agenda

 • del 14 de març al 5 de novembre
 • Tipus d'entrada: Lliure
 • Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia
 • PL Josep Bordonau i Balaguer 6
  08901 L'Hospitalet de Llobregat
 • Com arribar-hi
 • Aparcaments i transports pùblics

  Aparcaments

  Aparcament Poliesportiu Centre a 141 m.

  Aparcament Plaça del Ajuntament a 195 m.

  Parades autobús

  Barcelona - Tecla Sala (L10, M12, L52, L82, L85, LH2, N13, N15) a 34 m.

  Església -Joan Pallarès (L10,L85,N15) a 133 m.

  Barcelona - Pl. Remunta (M12,L52,L82,L85,N13) a 215 m.

  Francesc Moragas - Pl. Remunta (M12,L52,L82,N13) a 221 m.

  Sant Joan - Xipreret (L10,L85,N15) a 225 m.

L'escola, llum de llibertat! L'educació durant la Segona República.

Memòria en Xarxa. Exposició compartida #EscolaiLlibertat

El conjunt de la mostra compartida i en xarxa revisa el desplegament de l’ambiciós pla d’ensenyament de la República, considerat un dels més progressistes i innovadors de l’època, que tenia per objectiu la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta i fonamentada en els valors de la solidaritat.

Com una aportació més a la recuperació de la memòria històrica, l’exposició «L'escola, llum de llibertat!», de la Diputació de Barcelona, vol destacar la importància dels museus com a dipositaris d’un llegat històric que ens és comú.

Exposició presencial i virtual

Cada museu participant a la mostra presenta un espai propi singular que es podrà visitar de forma presencial en unes dates determinades i que estarà complementat a través del web https://www.diba.cat/web/exposicions/escola-llum-llibertat amb el detall sobre els materials exposats i tota la documentació recollida en el conjunt de la mostra. 

«L'escola, llum de llibertat!» s’estructura en tres àmbits: el primer dedicat a l’obra del CENU per una nova escola, en català, única, laica i amb coeducació; un segon àmbit sobre la nova manera d’aprendre i ensenyar inspirada en els principis racionalistes de les metodologies com la Montessori per un ensenyament fonamentat tant en coneixements com en valors; i un tercer àmbit dedicat al paper d’ateneus, sindicats i cooperatives com a transmissors del saber i la cultura a les classes populars.

El conjunt de la mostra treu a la llum nombrosos documents i objectes conservats als museus i arxius municipals, entre els quals pupitres, mapes, llibres, enciclopèdies, revistes, butlletins i llibretes escolars; així com, fotografies i plànols d’escoles, fotografies de mestres i grups escolars, expedients sobre la situació escolar dels municipis, nomenaments de docents, certificats d’arquitectes municipals, diplomes i catàlegs de mobiliari.

Tallers i didàctica

Propostes educatives d'educació per a primària, secundària i batxillerat en format de tallers amb el suport d'una maleta didàctica amb documents (fonts primàries i secundàries) i objectes que parlen de l’escola de la Segona República.

Per més informació contacteu amb el Museu de l'Hospitalet T.93 4032997 i al correu electrònic cultura.museu@l-h.cat

Organitzadors:
Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia
Encara no saps què fer?
Agenda
Agenda

Vols saber tot el que passa a L'Hospitalet?

En el nostre BUTLLETÍ, t'oferim la millor informació de la ciutat per estar al dia: gastronomia, concerts, exposicions, festivals, fires i congressos, esports...
Tot això, al teu e-mail!